Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă

Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund, 3/4 l lapte, un ardei iute (rosu), cateva seminte de anason, sare, piper, grasime pentru tava.
Pentru stratul de legume: 450 g ceapa, 20 g unt sau margarina, o lingura miere, 2 gogosari (ardei grasi rosii), 1/2 legatura codite de ceapa verde, 125 g branza Mozzarella sau cascaval moale din lapte de vaca, 75 g branza Roquefort (Bucegi).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se prepara un orez cu lapte, in care se introduc de la inceput ardeiul iute, anasonul si 1/2 lingurita de sare. Cu 10 minute inainte ca orezul sa fie fiert, se ia de pe foc, se gusta de sare si piper si se intinde pe fundul unei tavi unse cu grasime (dimensiunile tavii: 37 x 32 cm).
Se curata ceapa, se taie mai intai in doua si pe urma in rondele groase de 1/2 cm. Se caleste in untul incins, se adauga mierea si se lasa sa se dunstuiasca - cu capac - circa 8 minute la foc mic. Intre timp se curata gogosarii, se taie felii, apoi se pun in tigaie si se inabusesc cu ceapa inca 4 minute. (Se poate turna deasupra putin vin alb sau putina apa.)
Legumele astfel preparate se sareaza, se pipereaza, se incorporeaza coditele de ceapa verde taiate rondele si se toarna peste orezul fiert. Deasupra se pun felii de Mozzarella (dupa ce a fost lasata sa se scurga) sau cascavalul din lapte de vaca si bucati de Roquefort. Se baga "prajitura" la cuptorul incins si se lasa 20 de minute sa se rumeneasca.
2.860 vizualizări
843 tipăriri
11 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
26. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.