Pui Sauvignon cu ciuperci - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Pui Sauvignon cu ciuperci

Pui Sauvignon cu ciuperci

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 piepturi de pui (a 175 g), 1 ceapa tocata marunt, 1 fir de praz taiat rondele, 225 ml supa limpede de pui, 150 ml vin alb sec, 1 frunza de dafin, 175 g ciuperci albe de cultura (champignon), 2 linguri faina, 1 lingura tarhon proaspat tocat fin, sare, piper negru macinat, 5 foi de placinta, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingurita seminte de susan, frunze de patrunjel verde pentru ornat, legume fierte pentru garnitura.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul circa 15 minute inainte de a va apuca de gatit. Puneti ceapa si prazul intr-o tigaie cu fundul gros, impreuna cu 125 ml supa.
Când supa incepe sa fiarba, acoperiti tigaia timp de 5 minute, apoi dati capacul deoparte si lasati sa fiarba la foc potrivit pâna când se evapora tot lichidul.
Taiati carnea de pui in bucati nu prea mari si puneti-o in tigaie, peste ceapa si praz, impreuna cu restul de supa, vinul si frunza de dafin, acoperiti din nou tigaia si lasati totul sa fiarba timp de 5 minute, dupa care adaugati ciupercile si mai lasati pe foc inca 5 minute.
Amestecati faina cu 3 linguri de apa rece, apoi incorporati-o in sosul din tigaie; amestecati continuu pâna când sosul incepe sa se ingroase.
Potriviti sosul cu sare si piper dupa gust; adaugati tarhonul.
Scoateti frunza de dafin si puneti compozitia intr-un vas termorezistent. Ungeti cu putin ulei o foaie de placinta si asezati-o peste compozitia din vas; repetati operatia cu celelalte foi, iar la sfârsit presarati semintele de susan.
Coaceti circa 20 minule in cuplorul preiincalzit; când foile de aluat sunt crocante si aurii, ornati cu cateva frunze de patrunjel verde si serviti imediat, cu legumele fierte.
Se potriveste cu suc acrisor de struguri sau cu vin alb dulce
2.210 vizualizări
734 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
3. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
5. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
10. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.