Pui cu portocale - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Pui cu portocale

Pui cu portocale

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui mare, 6 portocale, 1 crenguţă rozmarin, 1 cub concentrat de pasăre, 500 ml coniac, 20 g unt, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 180 grade C.
Săraţi şi piperaţi puiul pe dinăuntru şi introduceţi crenguţa de rozmarin, puneţi-l într-o cratiţă, presăraţi peste el bucăţele de unt, daţi-l la cuptor şi lăsaţi-l să se pătrundă circa 30 min.
Între timp, spălaţi două portocale şi decupaţi cu un cuţit ascuţit fîşii lungi de coajă, pe care le tăiaţi bastonaşe subţiri. Ţineţi-le două minute în apă clocotită şi lăsaţi-le să se scurgă.
Curăţaţi complet cele două portocale plus încă două, desfaceţi-le în bucăţi şi puneţi-le deoparte.
Stoarceţi cele două portocale rămase şi păstraţi zeama.
Scoateţi puiul rumenit pe un platou, puneţi de jur împrejur bucăţile de portocală, înveliţi platoul cu o folie de aluminiu şi ţineţi-l la cald.
Strecuraţi sosul din cratiţă, turnaţi-l înapoi, adăugaţi concentratul de pasăre, coaja şi zeama de portocală şi lăsaţi-l să dea în clocot.
Turnaţi coniacul într-o crăticioară, lăsaţi-l să se încingă, flambaţi-l cu multă grijă şi turnaţi-l în cratiţa cu sos. Acoperiţi puiul cu sosul fierbinte şi serviţi-l imediat, cu o garnitură de orez fiert.
2.501 vizualizări
709 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
24. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.