Pui cu sos de ton - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Pui cu sos de ton

Pui cu sos de ton

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 pui intreg (1,2 kg), piper pisat (mai mare), zeama de la 2 lamai, sare, 1 morcov, 3 tulpini de telina, 1 ceapa, 1 cutie de ton in suc propriu (150 g), 2 linguri capere, 7 linguri ulei, 1 legatura patrunjel verde, 1/2 legatura busuioc (plus cateva frunzulite pentru garnisit), 1 galbenus, 1 ceapa mica de arpagic, piper macinat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala bine puiul cu apa rece si se freaca cu piperul pisat. Intr-o oala de supa, se toarna 3 l de apa, zeama de la o lamaie, se adauga o lingurita de sare si se pune pe foc. Morcovii si telina se curata si se taie bucati, ceapa se taie in patru si se introduc toate in apa. Cand incepe sa clocoteasca se pune si puiul si se lasa sa fiarba incet 60-90 de minute. Se scurge tonul, se marunteste impreuna cu caperele (eventual in mixer) si se amesteca cu 2-3 linguri de ulei si verdeata tocata marunt. Apoi, se prepara o maioneza din galbenus, 1 varf de cutit de sare, 2 linguri de zeama de lamaie si uleiul ramas, turnat putin cate putin. In aceasta maioneza se incorporeaza ceapa taiata marunt, piureul de ton si cateva linguri de supa racita si se amesteca pana ce sosul incepe sa se-ngroase. Se sareaza, se pipereaza si, la nevoie, se mai adauga putina zeama de lamaie. Se scoate puiul din supa, se lasa sa se scurga si sa se mai raceasca, se indeparteaza pielita si se desface in bucati mari (picioare, pulpe, piept), peste care se toarna sosul de ton cu maioneza, se garniseste cu frunzulite de busuioc si se serveste cu paine alba si vin rosu.
2.027 vizualizări
659 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
17. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.