Pui cu sos de vin şi muştar - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Pui cu sos de vin şi muştar

Pui cu sos de vin şi muştar

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 4-6 pulpe de pui, 2 capatani usturoi taiate feliute, 1 pumn arpagic, mustar dulce si mustar boabe, vin rosu (alb) dulce 2 1/2 pahare sau cat sa acopere puiul, sare, piper boabe negru (alb), 4-5 linguri ulei, busuioc, oregano, 1-2 rosii coapte/ardei galben copt, boia iute.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se taie pulpele pe jumatate, se cresteaza, se sareaza si se pun intr-o tigaie mare sa se rumeneasca usor in ulei. Cand s-a albit carnea, se adauga usturoiul taiat felii si arpagicul curatat si se mai lasa la foc moderat pana cand pulpele devin aurii. Trebuie sa aveti grija sa nu se arda usturoiul. Se face un amestec din mustarul dulce si mustarul boabe, in parti egale, si se unge fiecare bucata de pui pe o singura parte. Se acopera cu un capac pentru 5 minute. Se intoace carnea in cratita se toarna vinul, se adauga boabele de piper negru, busuioc, oregano si se acopera cu un capac sa fiarba inabusit pentru 10 min. Apoi se scoate capacul si se lasa sa scada vinul la foc moderat pana devine un sos destul de grosut. La final se adauga rosia coapta pasata ca un piure cu tot cu seminte, putin boia si se mai lasa cateva minute sa fiarba sosul. Se pune carnea pe un platou si se acopera cu sosul din tigaie.
La varianta cu vin alb dulce, se pune piper alb boabe si in loc de rosia coapta, ardei galben copt si pasat tot ca un piure.
Se pune carnea pe un platou si se acopera cu sosul din tigaie. Este foarte bun cu piure. Varianta cu vin alb se asorteaza la o garnitura de paste (penne) cu legume.
1.948 vizualizări
684 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
24. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
30. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.