Pui în sos de lămâie - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Pui în sos de lămâie

Pui în sos de lămâie

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 copane mari de pui, sare, piper, 4 linguri faina, 2 linguri unt, 2 linguri untdelemn, 3 catei de usturoi, 6-8 linguri suc de lamaie, 1/4 pahar vin alb sec, 1/2 cimbru uscat, doua frunze dafin, 400 g spaghete.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala copanele de pui, se taie in doua la incheietura si se zvanta intr-un servet. Se freaca cu sare, piper si se tavalesc prin faina. Intr-o cratita, se incinge untdelemnul si untul. Se pun copanele la fript, mai intai pe flacara mijlocie, apoi pe flacara mica, circa 7 minute (trebuie sa devina aurii, nu maro). Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Se amesteca sucul de lamaie cu vinul alb si se toarna peste pui. Se pune si cimbrul faramitat, impreuna cu foile de dafin intregi. Se lasa la fiert, pe flacara mica, cu capac, vreme de 30 de minute. Cam cu 15 minute inainte ca puiul sa fie gata, se fierb si se strecoara spaghetele. Faina ramasa se amesteca cu putina apa rece si se toarna in sosul din cratita cu copanele. Se lasa pana ce se ingroasa putin. Se pun macaroanele in farfurie, se asaza pe ele copanele, apoi se toarna deasupra sosul. Se serveste fierbinte.
1.898 vizualizări
685 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
17. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
24. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
30. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.