Pui pe sticlă (III) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Pui pe sticlă (III)

Pui pe sticlă (III)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: Un pui mare, cartofi, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, 2 cepe roşii, 2 căpăţîni de usturoi, 1 conservă ciuperci, 400 g stafide, ulei, unt pentru uns, condimente pui, 1 sticlă de bere.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curaţă puiul, se condimentează şi se fac crestături în el, în care se introduc bucăţele de usturoi şi stafide. Se spală foarte bine o sticlă care se umple cu apă. Puiul se introduce pe sticlă, sticla urmînd să stea în picioare în tavă. Dacă pulpele sau aripile se depărtează foarte mult, ele se pot lega cu sfoară. Pe lîngă sticlă, în interiorul puiului se mai introduc bucăţele de usturoi, stafide şi un pic de unt. Se curaţă legumele, se taie bucăţi potrivite şi se asează în tavă (cartofi, ardei, ceapă, stafide). În centrul tăvii se pune sticla cu puiul, se mai adaugă condimente, se stropeşte cu ulei şi se toarnă apă în tavă cît să se acopere legumele.
Se dă la foc mic, avînd grijă cînd introduceţi tava ca sticla plină cu apă şi pe care este puiul să încapă în cuptor.
Nu se deschide 30 de min cuptorul.
După 30 de minute se începe ungerea puiului - cam din 5 în 5 minute - cu unt.
Pe final - cînd puiul este gata - se începe ungerea cu bere astfel incat friptura să capete o crustă frumoasă.
Cînd este gata, se scoate tavă şi se împinge puiul de jos în sus pentru a fi scos de pe sticlă.
Se aşează într-o tavă împreună cu garnitura din tavă.
8.423 vizualizări
933 tipăriri
5 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
8. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
18. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ruladă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.