Regina din Saba - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Regina din Saba

Regina din Saba

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie, 125 g unt + 20 g pentru uns forma, 125 g zahar tos, 5 oua, 250 g frisca batuta, 3 linguri cacao (fara zahar).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade C si se unge cu unt o forma rotunda de tort (eventual cu pereti detasabili). Se separa albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul (de preferat cu mixerul) pana ce se albesc. Ciocolata, rupta bucatele, se topeste pe baia de apa (bain-marie) impreuna cu untul. Cand compozitia devine lichida, se amesteca cu o spatula, dupa care se incorporeaza - amestecand intr-una - galbenusurile frecate cu zahar si apoi albusurile batute spuma. Se varsa aluatul astfel obtinut in forma, se baga la cuptor si se lasa sa se coaca 45 de minute. Se lasa putin sa se raceasca, se scoate din forma si pe urma, cand s-a racit de tot, se pudreaza cu cacao.
Se decoreaza de jur-imprejur cu putina frisca si la mijloc cu fructe si se serveste in cupe, impreuna cu restul de frisca.
2.224 vizualizări
685 tipăriri
12 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
18. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
26. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.