http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Alivancă (III)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g de branza de vaci, 4 oua, 4 linguri de malai, 2 de faina de grau, 2 linguri pline de smantana si una de unt, sare, smantana.

Mod de preparare: Se freaca intr-o strachina 400 g de branza de vaci, pana devine ca o crema. Se pun pe rand 4 oua mari, 4 linguri de malai, 2 de faina de grau, 2 linguri pline de smantana si una de unt. Se pune sare. Se amesteca bine compozitia si se toarna intr-o tava unsa cu unt. Se tine la cuptor o jumatate de ora.
Se taie in bucati potrivite, se servesc fierbinti, cu smantana proaspata. Alivanca nu trebuie lasata sa astepte, caci se intareste stand.