Andive cu nuci şi brânză Roquefort
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 andive, 100 g sîmburi de nucă, 4 mere, 100 g brînză Roquefort (Bucegi).
Pentru sos: 75 g brînză Roquefort (Bucegi), 1 lingură zeamă de lămîie, 1 căţel de usturoi zdrobit, 150 g iaurt, 6 linguri pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Se spală andivele şi se aleg frunzele. Merele curăţate se taie făşii subţiri (julien), iar brînza se rupe bucăţele. Se amestecă toate şi se decorează cu puţină verdeaţă.
Peste salată, se toarnă sosul obţinut prin mixarea ingredientelor de mai sus (brînză, zeamă de lămîie, usturoi, iaurt, pătrunjel verde), pînă ce amestecul devine omogen.
Se gustă de sare şi piper şi se serveşte ca aperitiv.
|