Andive cu sos de brânză şi muştar
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 andive, 150 g brânză Roquefort (cu mucegai).
Pentru sos: 1 ou, 1 păhărel de ulei, 1/2 lămâie, 3-4 linguri muştar, 1 lingură brânză zdrobită, 5 linguri smântână, sare, piper.
Mod de preparare: Andivele, spălate şi scurse, se taie cuburi. Brânza se taie şi ea in bucăţele mici şi se pune împreună cu andivele într-o salatieră.
Separat, se prepara un sos din oul întreg bătut cu ulei, sucul de lămâie, sare, smântână şi 3-4 linguri de muştar. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se adaugă şi o lingură de brânză zdrobită.
Se toarnă sosul peste andive, se amestecă şi se lasă la rece până în momentul servirii.
Sosul va fi mult mai uşor, mai dietetic, dacă se înlocuieşte smântâna cu iaurt.
|