Andive cu sos olandez
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g andive, suc de lămâie, sare, 200 ml sos olandez.
Pentru sos: 125 g unt, 2 gălbenuşuri, lămâie, sare, o lingură apă.
Mod de preparare: Se spală andivele, se curăţă şi se pun la fiert cu puţina apă cu suc de lămâie şi sare. Se lasă să fiarbă înăbuşit, pana se înmoaie. Se scot pe un platou, se scurg bine şi se toarnă sosul olandez.
Pentru sos: Se amestecă bine gălbenuşurile cu apa şi puţină zeamă de lămâie. Apoi, pe foc mic, sau la bain-marie, se amestecă continuu, se adaugă untul topit, sare şi zeamă de lămâie după gust, până se îngroaşă.
Se serveşte la diferite legume fierte (sparanghel, conopidă), peşte rasol, etc.
|