Anghinare cu sos alb
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi, 200 g carne tocată, o ceapă mică, 2 linguri de făină, 3 linguri de unt lichid, 3 ceşti de lapte dulce, sare, mirodenii, grăsime, brînză.
Mod de preparare: Se căleşte ceapa împreună cu carnea tocată, la care adaugă sare şi piper, după gust.
Se umplu cu această compoziţie receptaculii florali, apoi se pun într-un vas care urmează a fi introdus la cuptor.
Separat se pregăteşte sosul alb din făină, unt şi lapte dulce astfel: se amestecă făina cu untul topit, pe foc cîteva minute, se adaugă cîte puţin laptele dulce amestecînd continuu pentru a nu se prinde de vas. După ce începe să fiarbă, se mai ţine pe foc circa zece minute.
Acest sos se toarnă peste receptaculii florali umpluţi. Pe deasupra, se presară brînză rasă şi se bagă vasul cuptorul bine încins.
Preparatul se consumă cald.
|