Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 4 vinete, 150 g orez, ulei de masline, 1 ceapa, 50 ml vin alb, 250 g creveti mici curatati, 400 g zeama de legume, 3 linguri patrunjel, sare, piper, 2 cesti suc de rosii cu busuioc.
Mod de preparare: Curatati vinetele de coaja taiati-le felii in lung si dati-le cu sare. Lasati-le intr-o strecuratoare mare 30 min ca sa se duca gustul amarui, apoi le spalati si le stoarceti de apa. Le prajiti in ulei incins.
Caliti putin ceapa. Adaugati orezul si continuati calirea. Stingeti cu vinul alb si turnati zeama de legume. Lasati orezul sa fiarba pina se resoarbe toata zeama. Adaugati crevetii si patrunjelul, sarea si piperul si amestecati usor.
Puneti jumatate din feliile de vinete intr-o tava micuta, deasupra orezul obtinut si pe deasupra restul vinetelor.
Coaceti la cuptor 30 min la 180 grade C.
Serviti cald cu sos de rosii cu busuioc.
|