http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Ardei copţi cu smântână
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ardei gras, 2 cepe, 250-500 ml smîntînă, sare, ulei, 1-2 linguri făină, verdeaţă (mărar, pătrunjel).

Mod de preparare: Se coc ardeii graşi (galbeni şi roşii sau chiar gogoşari), se curăţă şi se rup bucăţi cu mîna, după care se pun într-un castron. Într-o cratiţă, se rumenesc 2 cepe în puţin ulei, peste ceapă se pun bucăţile de ardei copt cu 250 ml de apă şi se dă într-un clocot; se poate adăuga o linguriţă de concentrat de supă de legume.
Separat, se face un amestec de 250-500 ml de smîntînă cu 1-2 linguri de făină şi apă (se face de consistenţa unui sos), care se toarnă peste amestecul de ardei cu ceapă, care clocoteşte. Se amestecă încontinuu, să nu se prindă, maxim 10 minute.
Se poate orna cu verdeaţă (mărar sau pătrunjel), pe farfurie.
Se poate servi cald sau rece.