http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Ardei copţi cu sos alb
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ardei graşi.
Sos alb: 75 g unt sau margarină, 60 g făină, 500 ml lapte, 100 g brînză telemea, zeamă sau sare de lămîie, mărar sau pătrunjel tocat.
Ornat: 50-100 g brînză telemea sau caşcaval ras.

Mod de preparare: Ardeii mai graşi şi drepţi se coc şi apoi se curăţă. După ce s-au curăţat, se taie in felii late şi se aşează în strat subţire în vasul uns cu unt. Se pregăteşte sosul alb. Sosul nu se sărează deoarece ardeii au absorbit sare suficientă, când au fost presăraţi după ce s-au copt. Se acreşte puţin şi se aromează cu mărar sau pătrunjel tăiat mărunt, apoi se deşartă peste ardei, presărându-se cu brânză rasă.
Se înfierbîntă la cuptor cu 10 minute înainte de servire.