Ardei copţi la borcan
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Ardei graşi verzi (cantitatea e la alegere), 2 rădăcini de hrean, apă cu oţet compusă din 1 l oţet şi 1 l apă, 1 lingură sare, 1 vârf cuţit de salicilat.
Mod de preparare: Se coc ardeii pe plită sau pe un fund de metal, se sărează, se pun acoperiţi intr-un vas, se curăţă. Se aşează straturi-straturi în borcane, punându-se printre ei fâşii de hrean curăţat. Se toarnă deasupra oţetul clocotit.
Se leagă borcanele cu celofan şi se pun în cârpe groase, lăsându-se să se răcească. Mărimea borcanelor să fie astfel aleasă încât să ajungă pentru o singură masă.
Borcanele, odată deschise, legumele nu mai ţin.
|