Ardei copţi marinaţi
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 ardei (3 roşii şi 3 galbeni), 4 căţei de usturoi, 150 ml ulei de măsline, câteva fire de pătrunjel, piper.
Mod de preparare: Scoateţi codiţele de la ardei, tăiaţi-i în două şi curăţaţi-i de seminţe şi nervuri. Ungeţi-i cu puţin ulei şi puneţi-i la copt pe grătar (cinci minute pe fiecare parte). Puneţi într-un castron ardeii şi usturoiul tăiat mărunt. Turnaţi peste ei restul de ulei şi adăugaţi puţin piper.
Dupa ce s-au răcit, acoperiţi castronul cu o folie extensibilă şi lăsaţi-i la marinat (la temperatura camerei) circa 3 ore.
Când îi serviţi, presăraţi-i cu pătrunjel verde tocat.
Pot fi consumaţi ca aperitiv sau ca garnitură lângă grătar.
Este o reţetă provensală.
|