http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Conserve de iarnă"

Ardei cu usturoi la borcan
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 kg ardei capia (sau gogoşari), 2 lămâi, 6 căţei de usturoi, 250 ml oţet, 250 ml apă, 1 linguriţă sare, 2 linguri zahăr, 10 boabe de piper, 2 foi de dafin.

Mod de preparare: Ardeii sau gogoşarii se coc pe plită, se lasă să se înmoaie într-un vas, apoi se curăţă de piele şi de seminţe şi se taie în ştraifuri late. Se pun în borcan. Lămâile se spală cu apă caldă, se şterg şi se taie rondele. Se pun la fiert împreună cu usturoiul curăţat, oţetul, apa, sarea, zahărul, dafinul şi boabele de piper. Se dau într-un clocot-două şi se toarnă peste ardei. Se închid borcanele etanş şi, după 2 zile, se mai dă zeama øntr-un clocot, se lasă să se răcească, apoi se toarnă din nou peste ardei. Se închid din nou borcanele etanş şi se păstrează în cămară.