Ardei umpluţi cu fasole şi orez
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 ardei grasi verzi, 1 cana fasole alba piure, 11/2 cana orez alb sau brun fiert, 1 rosie taiata marunt, 1 ceapa rosie rasa, 2 linguri patrunjel tocat, sare de mare si piper pentru gust, 2 cani ciorba de legume sau supa din conserva.
Mod de preparare: Se scot cotorul si semintele de la ardei.
Se combina restul ingredientelor, fara ciorba de legume, se amesteca si se umplu ardeii cu aceasta compozitie si se pun intr-o oala.
Se toarna ciorba de legume peste ardei si, daca este necesar, se mai adauga apa astfel incat ardeii sa fie pe jumatate acoperiti.
Se acopera si se tin timp de 1 ora pe foc mic, sau pana cand ardeii sunt moi, adaugandu-se apa, daca este necesar.
Se scot ardeii din oala si se pun pe un platou. Se servesc calzi sau se acopera, se pun la frigider si se servesc reci.
|