Ardei umpluţi cu orez şi ouă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 ardei graşi roşii, 4 ardei graşi verzi, 1-2 ceşti de orez fiert, 2 ouă fierte tari, 1 ceapă, 2 linguri pătrunjel verde tocat, sare, piper, ulei de măsline.
Mod de preparare: Se spală ardeii, se taie în două şi se curăţă de seminţe şi nervuri. 2 ardei roşii şi 2 ardei verzi se taie cubuleţe mici.
Se amestecă bine orezul fiert cu ouăle tocate mărunt, cu ceapa tăiată, cu cubuleţele de ardei şi cu pătrunjelul. Se sărează şi se piperează.
Se încinge cuptorul la 180°C.
În jumătăţile de ardei rămase întregi se picură puţin ulei de măsline, după care se umplu cu amestecul de orez ouă, ceapă şi ardei.
Se unge o formă cu puţin ulei de măsline, se aşează jumătăţile de ardei umplute şi se coc circa 40 min.
|