Ardei umpluţi cu vinete
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 vinete, 6 ardei graşi, 2 ouă, ulei, sare, piper, o lingură de mujdei de usturoi.
Mod de preparare: Se spală ardeii şi se curăţă de seminţe. Se taie în jumătăţi pe lung.
Din vinete se face o salată obişnuită. Se potriveşte salata de sare, piper, se adaugă mujdeiul, apoi se combină cu ouăle bătute ca pentru omletă.
Se umplu ardeii, se presară cu puţin pesmet, se aşează într-un vas cu grăsime şi se dau la cuptorul încălzit în prealabil pentru 30 de minute.
Se servesc cu sos de roşii picant.
Ardeii graşi mai pot fi umpluţi cu orez fiert combinat cu ciuperci înabuşite şi presăraţi cu caşcaval ras. Vasul se dă la cuptor cu foc potrivit pentru 25 de minute.
|