Ardei umpluţi dietetici
Reţetă tradiţională din Turcia
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase, 100 g orez, 400 g rosii decojite taiate marunt (sau o conserva de rosii maruntite), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200 g carne tocata de pui, 1 lingura de menta proaspata tocata (sau o lingurita de menta uscata si maruntita), sare, piper, 1 lingura ulei masline, 50 g pasta de rosii.
Mod de preparare: Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un singur rind. Pasta de rosii se dilueaza cu apa si se toarna pe deasupra. Se gatesc pe aragaz, in oala acoperita.
Se servesc cu smintina sau iaurt.
|