Arpagic cu carne
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g carne, 1/2 kg arpagic, 2-3 căţei de usturoi, 2-3 linguri vin, sare, piper, 2 linguri grăsime, 1 lingură bulion, 1 lingură făină.
Mod de preparare: Se rumeneşte carnea în grăsime şi se adaugă 2-3 linguri de vin, puţin piper, sare şi se fierbe înabuşit, picurîndu-se apă fierbinte, cînd scade prea tare. Separat, se rumeneşte arpagicul curăţat şi se amestecă cu carnea pe jumătate fiartă. Se adaugă usturoi şi, cine doreşte, foaie de dafin, bulion sau zeamă de roşii şi se lasă să scadă bine. Se adaugă făina amestecată cu apă sau cu supă rece şi se lasă să mai dea cîteva clocote.
|