Avocado cu usturoi
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 buc. avocado de 250-300 g, 6-8 catei de usturoi, 100 ml ulei de masline, sare dupa gust.
Mod de preparare: Se curata de coaja avocado, asa cum se curata dovleceii. Apoi fructul se taie in doua si se scoate simburele de la mijloc. Se pune fructul impreuna cu usturoiul pisat si sarea intr-un vas in care poate fi mixat. Se mixeaza pina ce s-a incorporat tot uleiul de masline. Se pune intr-un castron si se orneaza fie cu felii de ardei gras fie cu felii de rosii. Este de preferat sa se prepare numai cit se maninca, pentru ca salata in contact cu aerul se oxideaza.
Este un aperitiv bogat in vitamine si foarte potrivit pentru zilele de post (cind mincarea de post nu tine de foame). Se serveste exact ca si salata de vinete.
|