Baclava cu nucă de cocos
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg nuci măcinate, 1 pachet foi plăcintă, ulei, nucă de cocos.
Siropul: 3 pahare apă, 3 pahare zahăr, 2 pliculeţe zahăr vanilinat, 1 lămâie.
Mod de preparare: Se unge tava cu ulei. Se aşează prima foaie de plăcintă şi se presară cu nuca măcinată. Se aşează a doua foaie de plăcintă, se unge cu puţin ulei şi se presară din nou nucă măcinată. Se pune următoarea foaie, procedându-se la fel. Deasupra se pune ultima foaie. Aşa crude cum sunt, se taie foile în pătrate (sau alte forme) şi se pun la cuptor 30 min.
Între timp, se prepară un sirop astfel: într-o oală, se pun la fiert apa, zahărul şi zahărul vanilinat. După câteva clocote, se ia de pe foc şi se adaugă zeama de lămâie. Baclavaua se scoate de la cuptor şi se însiropează. Se dă din nou la cuptor ca să intre mai bine siropul în foaie, lăsându-se aproximativ 20 min.
Deasupra se presară nuca de cocos.
|