Batoane umplute cu ciuperci
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 batoane, 300 g ciuperci, 2-3 cartofi marisori, 5 catei de usturoi, o legaturica de marar, 60 g margarina, condimente la alegere (cimbru, busuioc, rozmarin), sare.
Mod de preparare: Se spala ciupercile, se fierb bine in apa cu sare, se strecoara si se toaca marunt. Se fierb cartofii si se paseaza ca pentru piure. Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se taie batoanele in bucati de cate 5-6 cm lungime, se scoate miezul, se inmoaie usor in apa si se stoarce bine. Se pun toate ingredientele intr-un vas adanc si se freaca zdravan ori se trece compozitia prin mixer. Se umplu batonasele - avand grija ca umplutura sa nu depaseasca marginile lor - si se aseaza intr-o tava. Inainte cu 15 minute de-a le servi, se dau la cuptor.
|