Berbec cu praz şi măsline
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g carne de berbec, 1 kg praz, 150 ml ulei, 250 g măsline, 50 g bulion de tomate, 100 g lămâie, piper, sare.
Mod de preparare: Carnea se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi de 30-40 g, se sărează, se prăjeşte în ulei şi se scoate pe un platou. În uleiul rămas, se căleşte prazul tocat mărunt. Se stinge cu bulion desfăcut în apă şi se lasă să fiarbă circa 30 minute.
Măslinele se opăresc şi se ţin în apă fierbinte circa o oră, apoi se scurg şi se pun în sos împreună cu carnea. Se potriveşte gustul cu sare şi piper, se aşează pe deasupra felii de lămâie şi se dă vasul la cuptor timp de 20-25 min.
|