http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri"

Bezele cu lămâie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 oua, 250 g zahar, o lamaie, unt, faina.

Mod de preparare: Se bat bine 4 albusuri spuma, se adauga 250 gr. zahar, se bat impreuna, se pu 2 lingurite de zeama si coaja rasa de la o lamaie.Compozitia trebuie sa fie destul de tare incat bezelele asezate pe tava sa nu se intinda. Se unge o tava cu unt, se presara cu faina, se pun bezelele cu o lingurita, potrivit de mari si se coc la foc foarte moale cam o jumatate de ora, avind grija sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au racorit putin, se scot cu un cutit din tava, si se servesc simple, fie lipite cate doua, cu frisca batuta sau inghetata la mijloc.