Biftec cu spanac şi ochiuri
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 felii muşchi de vită, 2 linguri unt, 6 felii de pîine albă, 6 ouă, verdeaţă tocată, 1 kg spanac, 1 ceaşcă ulei, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: Spanacul spălat şi curăţat se pune la fiert în apă cu sare, apoi se scoate şi se toacă mărunt. Se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt, sare şi piper măcinat şi se lasă pe foc pînă scade. Se lasă deoparte.
Se prăjesc feliile de muşchi în ulei fierbinte, apoi se scot şi se lasă pe o farfurie. La fel se pregătesc şi feliile de pîine.
Din cele 6 ouă, se pregătesc ouă ochiuri româneşti sau ochiuri prăjite în unt.
Se aşează pe un platou mai mare feliile de pîine, peste ele se pune un strat subţire de spanac, iar deasupra se pune cîte un biftec. Biftecurile astfel pregătite se aşează la distanţă unele de altele, iar golurile dintre ele se umplu cu ochiuri. Se presară deasupra ouălor pătrunjel tocat şi se serveşte totul cald.
|