http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Biftec tocat cu vin alb şi lămâie

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg pulpa de vita fara os, 125 g maduva, 1 lingura gris, 4 oua, 200 g miez de piine, 1/2 pahar lapte, 1 ceapa, sare, piper, nucsoara pisata, 200 g unt, 1/2 pahar cu vin alb, 1/2 lamiie, 4-5 linguri zeama de carne sau supa calda, patrunjel verde tocat, pireu de spanac.

Mod de preparare: Carnea se toaca, se amesteca cu maduva, sare, piper, nucsoara, gris, ouale, miezul de piine inmuiat in lapte si stors, ceapa taiata marunt si inabusita in unt. Se amesteca bine si se lasa sa stea la rece 1 ora. Din tocatura se fac chiftele de marime potrivita. Se pun in tigaie in unt fierbinte, se acopera si se prajesc 15 minute pe fiecare parte. Se asaza pe o farfurie calda. In grasimea ramasa se toarna vinul si zeama de carne. Se fierb impreuna. Se stoarce zeama de lamiie si se toarna sosul peste biftecuri. Se presara cu patrunjel verde.
Se serveste cu pireu de spanac.