http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri"

Biscuiţi cu struguri
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 300 g făină, praf de copt, 100 g zahăr tos, zahăr vanilinat, 2 ouă, 150 g unt, 50 g stafide, sare, esenţă de vanilie, pudră de cardamon, 50 g zahăr pudră, 1/2 lămîie, struguri, pudră de scorţişoară.

Mod de preparare: Într-un castron se amestecă za­hărul tos cu făina, două linguriţe de praf de copt, un pliculeţ cu zahăr vanilinat şi un vîrf de cuţit de sare.
Se adaugă ouăle şi untul rece tăiat în cubuleţe, o linguriţă de esenţă de vanilie, un vîrf de cuţit de pudră de cardamon, sucul şi coaja de la lămîie.
Se mixează sau se frămîntă cu mîna pînă cînd rezultă un aluat potrivit de tare. Se adaugă stafidele şi se frămîntă aluatul pînă cînd sunt încorporate.
Dacă aluatul este prea moale se introduce la rece pentru 30 de minute. Se presară masa cu făină şi se întinde aluatul într-o foaie groasă de un centimetru.
Se decupează forme rotunde cu un pahar sau o formă pentru biscuiţi, se aşază într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt şi se introduc în cuptor.
Se coc 15-25 de minute la foc mediu, se scot din tavă, se aşază pe un grătar şi se presară zahăr pudră.
Se servesc simpli sau cu salată din struguri, zahăr vanilinat şi pudră de scorţişoară.