Biscuiţi fragezi cu cocos
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 300 g unt, 180 g zahăr tos, 2 ouă, zahăr vanilinat, bicarbonat, 275 g făină, 200 g nucă de cocos, 200 ml lapte, 150 g fulgi de ovăz, sare, 50 g migdale, 50 g miezuri de nucă, un vîrf de cuţit pudră de scorţişoară, ciocolată neagră.
Mod de preparare: Untul moale se pune într-un castron împreună cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi un praf de sare.
O jumătate de linguriţă de bicarbonat stins cu puţin lapte, scorţişoara şi restul de lapte dulce se mixează pînă cînd devine ca o cremă fină.
Migdalele şi miezurile de nucă se prăjesc uşor, se curăţă de coji, se macină sau se toacă mărunt şi se pun peste ingredientele din castron.
Se mixează, se adaugă făina, fulgii de ovăz şi nuca de cocos. Se amestecă bine cu o lingură, se ia compoziţie cu o linguriţă şi se aşează sub formă de grămăjoare pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt.
Se introduce tava în cuptor şi se coc 15-20 de minute la foc mediu, având grijă să nu se ardă.
Se scot din tavă, se lasă să se răcească timp de cîteva minute, apoi se servesc.
Biscuiţii se pot decora cu zăbrele de ciocolată neagră, topită la bain-marie.
|