http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Boboc de raţă pe varză
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Un boboc de raţă sau o raţă tânără, o varză pentru călit, 2 linguri untură, sare, 10-12 boabe de piper.

Mod de preparare: Raţa cu varză este o mîncare cu sos, pe când raţa pe varza este o friptură cu garnitură pe varză călită, tot atât de bine cum poate fi pe cartofi prăjiţi.
Pentru raţa pe varză se alege o raţă tânără sau boboc. Se curăţă, se sărează şi se pune întreagă în tavă, cu puţină grăsime şi 2-3 linguri de apă. Se dă la cuptor, se stropeşte mereu cu sosul din tavă.
Pe de altă parte, se taie foarte subţire o varză crudă sau murată şi se căleşte în tigaie cu o lingură de untură. Se pun câteva boabe de piper. Se poate pune ardei verde. Când raţa nu este încă friptă complet, se aşează în tavă varza călită, amestecându-se cu sosul din tavă, se pune raţa deasupra ei şi se dă iar la cuptor pentru a completa frigerea. În acest timp, raţa se pătrunde de aroma verzei, iar varza de sucul fripturii. Când raţa este destul de fragedă, se scoate din cuptor, se taie, se aşează apoi bucăţile în ordinea lor naturală, pe o farfurie pe care s-a pus mai întâi varza.