http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş cu carne de vacă şi tarhon

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg piept de vita, 2 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina, 1 ceapa alba, 2 linguri de orez, un galbenus, 100 ml smintina sau iaurt, putin ulei, 1 litru de bors, tarhon si ceapa verde, sare.

Mod de preparare: Se spala carnea, se taie in bucati si se pune la fiert in 2,5-3 l de apa. Se ia spuma, se adauga putina sare si zarzavaturile bine spalate si tocate marunt. Zarzavaturile pot fi date prin razatoarea mare, calite in ulei 2 minute, apoi puse in vasul cu carne. Se lasa ciorba sa fiarba incet, in vas acoperit. Cind carnea este aproape gata, se pune orezul spalat, se amesteca repede sa nu se lipeasca de fundul vasului. Se acreste ciorba cu borsul fiert separat, se lasa sa clocoteasca impreuna citeva minute. Se pune tarhonul tocat fin si se acoperia vasul, luindu-l de pe flacara. Se drege ciorba cu galbenus de ou si iaurt sau smintina proaspata.