Borş cu varză şi conopidă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 5 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2-3 frunze de varză, 2-3 bucheţele de conopidă, 2 cartofi, 2 morcovi, 1 dovlecel, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 ardei graşi, 2-3 roşii, 2 cepe, 1 fir de praz, 100 ml ulei, 2 ouă, 2-3 linguri smântână, 1/2 l borş, 1 legătură leuştean, sare.
Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai mărunt ceapa, morcovii, prazul şi rădăcina de pătrunjel şi le înăbuşi în ulei. Adaugi apoi pe rând cartofii şi dovlecelul tăiate cubuleţe, ardeii şi frunzele de varză tocate, conopida, torni 2 l de apă caldă şi laşi totul pe foc mic. Separat, fierbi borşul, îl adaugi în oală împreună cu roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi după ce au fiert toate legumele, potriveşti gustul de sare şi piper. După câteva clocote, tragi oala deoparte, o laşi să se răcească puţin şi dregi borşul cu ouăle bătute cu smântână.
Leuşteanul sau tarhonul presărate în farfurie, la masă, vor spori savoarea borşului.
|