Borş de cartofi cu ochiuri
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 cartofi potriviţi, 2 morcovi, 2 rădăcini pătrunjel, 2 roşii (bulion), 3 cepe, pătrunjel frunze, leuştean, 4 ouă, 1 lingură delikat, borş proaspăt, spaghete.
Mod de preparare: Cartofii se taie în cuburi mari şi se pun la fiert în 3 l de apă. După ce au început să fiarbă, se pun morcovul, pătrunjelul rădăcină şi ceapa tăiate cubuleţe. Se adaugă delikatul, roşiile (bulionul) şi sare după gust.
După 10 min., se adaugă spaghetele şi borşul proaspăt, se aduce la clocot, după care se reduce focul şi se sparg ouăle, punându-le în locuri diferite ale oalei. După ce se pun ouăle, nu se va mai mestecă în oală. Se adaugă pătrunjelul şi leuşteanul tăiate mărunt.
Se serveşte fierbinte, cu smântână, după gust.
|