Borş de cartofi cu verdeaţă
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 5 cartofi mari, 2 morcovi, 1 ţelină, 1 rădăcină pătrunjel, 1 păstârnac, 1 ceapă, verdeaţă, sare, 2 linguri bulion, 2 linguri ulei, 1 l borş.
Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se spală şi se taie pătrăţele. Se prăjeşte ceapa în ulei şi, când s-a rumenit, se adaugă zarzavaturile tăiate şi se prăjesc împreună, apoi se sting cu apă.
După ce a fiert zarzavatul o oră, se adaugă cartofii tăiaţi sferturi. Când s-au înmuiat cartofii, se adaugă borşul clocotit, apoi bulionul.
Înainte de a se servi la masă, se pune verdeaţă tocată.
|