Borş de cartofi şi fasole verde
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, 1/4 kg fasole grasa, 2-3 cartofi, 1 litru bors, 1 ou, smintina, sare, frunze de patrunjel si marar.
Mod de preparare: Se pune la fiert intr-o oala cu apa morcovul, patrunjelul, ceapa, toate intregi. Se adauga fasolea taiata in bucati de 2-3 cm si la urma cartofii curatati si taiati in cuburi egale. Se pune sare si se lasa sa fiarba pina cind cartofii incep sa se sfarme. Se pun frunzele de patrunjel si marar taiat fin si borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea un clocot. Se scoate morcovul si patrunjelul.
Se serveste simplu sau dres cu ou si smintina.
|