http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de lobodă cu ceapă verde
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3-4 legaturi de loboda, 2-3 legaturi de ceapa verde, 1/2 litru bors, patrunjel, leustean, 1 cescuta orez, sare, 1 ou, 1/2 pahar smintina.

Mod de preparare: Se spala frunzele de loboda si se taie fidea, iar ceapa verde se curata si se taie bucatele cu tot cu cozi. Loboda si ceapa se pun sa fiarba intr-un litru de apa rece cu sare si cu orezul ales si spalat. Dupa ce orezul este fiert se adauga borsul clocotit separat, patrunjelul si leusteanul tocat. Se lasa sa dea impreuna 2-3 clocote. Dupa ce s-a racit, se drege cu oul batut cu smintina.