Borş de lobodă cu legume
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 litru apa, 1/2 litru bors, 4-5 legaturi loboda, 4 fire ceapa verde, 1 morcov, 1 radacina patrunjel (radacina), 2 lingurite orez, marar, patrunjel verde, leustean tocat, 2 linguri unt sau ulei, 1 ou, sare.
Mod de preparare: Zarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa verde. Se adauga apa si sarea si se lasa sa fiarba citeva minute, apoi se adauga orezul si se lasa sa mai fiarba pina cind acesta este aproape fiert. Se adauga loboda bine spalata si taiata subtire. Dupa ce da un clocot, se adauga borsul clocotit, verdeata tocata si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. Se drege cu galbenus de ou.
|