Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 3/4 kg cap de miel şi spată, 4 legături de ceapă verde, 1 legătură pătrunjel, 1/2 legătură leuştean, 1 lingură orez, sare, 1/2 litru borş, 1 gălbenuş de ou.
Mod de preparare: Se pune la fiert cu 1 1 l apă cu sare capul întreg cu restul de carne tăiată bucăţele, mai întâi bine spălate. Se ia spuma care se formează deasupra, se adaugă ceapa verde tăiată şi orezul curăţat.
Când carnea este aproape fiartă, se adaugă borşul fiert separat. Se lasă să mai dea 2-3 clocote împreună. Se adaugă pătrunjelul şi leuşteanul tocat. Se acoperă şi se dă deoparte.
După gust, se poate drege borşul cu gălbenuş de ou.
|