http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de mînzat

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 felii de rasol de mînzat, 300 g orez, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1/2 pastîrnac, o felie de ţelină, o legătură de ceapă verde, 1 ardei gras, pătrunjel verde, o crenguţă de leuştean, borş, 2-3 linguri smîntînă, 1 1/2 litru apă, 2 roşii, 1 ou, sare.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune în oală cu apă rece, la foc mic, să fiarbă încet, se îndepărtează spuma cu sita specială. Se spumează mereu, pînă nu se mai observă deloc spumă. Se lasă să fiarbă încet. Cînd carnea a fiert pe jumătate, se pun orezul şi legumele spălate, curăţate şi tăiate cuburi mici. Roşiile se pun curăţate şi tăiate mărunt. Se adaugă sare şi se lasă să fiarbă încet. Cînd carnea şi legumele sînt fierte, se adaugă borşul, leuşteanul şi se lasă să fiarbă. Se scoate apoi leuşteanul. Înainte de a servi, se drege cu ou bătut şi amestecat cu smîntînă.