Borş de urzici (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 l apă, 1/2 l borş, 1 ceapă mica, 2 linguriţe orez, un vîrf de cuţit de boia, 2 linguri ulei sau unt, 1/2 linguriţă făină, sare, 1 ou, 2 farfurii adînci de frunze de urzici, verdeaţă.
Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt se înăbuşă puţin în ulei sau unt, adăugînd apoi făina, boiaua şi sarea. Se toarnă apa şi, după ce dă un clocot, se pun orezul şi urzicile bine spălate, opărite şi tocate mai mărunt. Se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă ce orezul este aproape gata. Se adaugă borşul clocotit lăsînd să mai dea cîteva clocote. La urmă, se adaugă verdeaţa tocată. Se drege cu ou bătut.
|