http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de urzici (II)
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 kg urzici, 1 căpăţînă mică usturoi, 1 l borş, sare, piper, 1 ceapă, 2-3 linguri orez, leuştean verde, 1 linguriţă hrean ras.

Mod de preparare: Urzicile alese şi spălate în cîteva ape se opăresc cu apă puţin sărată şi se toacă.
Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la fiert, împreună cu urzicile, în 2 l de apă clocotită.
După aproximativ 1/2 oră, se adaugă orezul.
Cînd orezul s-a fiert, se adaugă borşul în care s-au încorporat usturoiul pisat şi hreanul ras.
Se lasă borşul să mai fiarbă vreo 5 minute, se presară cu leuşteanul tocat şi se serveşte imediat.