Borş de vită cu perişoare, dres cu smântână
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 l apa, 1/2 l bors, 1/2 kg rosii, 1 morcov mic, 1 patrunjel mic, 1 ceapa, sare, verdeata.
Perisoare: 1/2 kg carne vaca, 1 lingura orez, 1 ou, 1 ceapa prajita cu 1/2 lingura untura, sare, piper.
Mod de preparare: Se pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa fiarba bine, apoi se adauga borsul fiert separat, sarea, verdeata si rosiile fierte si strecurate. Se lasa sa fiarba citeva minute si se adauga perisoarele preparate din carnea tocata amestecata cu sarea, piperul, oul, ceapa prajita si orezul. Se lasa sa fiarba perisoarele.
Se poate servi dreasa cu cite o lingura de smintina in fiecare farfurie.
|