Borş de vită cu perişoare
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Un os de vita, 2 litri de apa, 1 litru de bors, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/2 telina, 1/2 kg de carne macra, 2 linguri de orez, un ou, sare, piper, 2 rosii, patrunjel verde, smintina.
Mod de preparare: Se alege un os de rasol cu sita si maduva si se pune la fiert in 2 litri de apa. Se curata legumele, se spala foarte bine, se toaca, si dupa o ora de fierbere a osului se adauga legumele tocate. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orezul fiert pe jumatate, ceapa tocata sau rasa, oul, sarea si patrunjel verde. Se omogenizeaza bine compozitia si se fac perisoare mici, care se fierb in supa din care osul a fost scos. Se acreste cu borsul fiert separat, se drege cu smintina, in care s-a pus un galbenus crud. Se presara verdeturi si se acopera vasul.
|