http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş de viţel

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne de viţel, 2 l apă, 1 l borş, 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 ţelină, 1 lingură orez, 1 linguriţă leuştean tocat, 1 ou, sare.

Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, morcovul, ţelina, ceapa şi pătrunjelul tăiat în patru. Se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd este gata carnea. Borşul se adaugă spre sfîrşitul fierberii. Se scot bucăţile de carne peste care se strecoară zeama. Se adaugă leuşteanul tocat şi, înainte de a se servi, se drege în castron cu un ou bătut.