http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Borşuri"

Borş ucrainean
Reţetă tradiţională din Ucraina

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g carne (preferabil de porc), 1 sfecla rosie lunga, 1 morcov, 2 radacini patrunjel, 3 cepe, 1 varza mica dulce, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1/2 kg cartofi, 1 lingura pasta de rosii, 1-2 ardei grasi uscati, 100g smintina, 1/2 l bors, sare.

Mod de preparare: Se taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de patrunjel, ardeii grasi, morcovul, cartofii si sfecla, toate taiate marunt. Cind carnea este aproape fiarta, se adauga varza taiata marunt, borsul clocotit si pasta de rosii. Se gusta si se potriveste de acru si sare Se serveste cu o lingura de smintina in fiecare farfurie.