http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Brioşe cu banane şi ghimbir
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 115 g unt, 3 ouă, 3 banane, praf de copt, pudră de scorţişoară, zahăr vanilinat, esenţă de migdale, ghimber, sare, 50 g ciocolată neagră, 50 g miezuri de nucă, 50 g migdale, frişcă, sos de ciocolată

Mod de preparare: Într-un vas mai mare, se pun ouăle, zahărul tos, două pliculeţe de zahăr vanilinat şi un praf de sare.
Se mixează totul pînă cînd compoziţia îşi dublează volumul, se adaugă o linguriţă de praf de copt, o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară şi esenţa de migdale.
Bananele se descojesc, se taie in bucăţi mai mici şi se pun în vas. Se mixează din nou, ca să se sfărîme bananele, se adaugă untul moale, 5 cm rădăcină de ghimbir curăţat de coajă şi dat pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se presară făina, ciocolata tăiată în bucăţele mici, miezurile de nucă, migdalele tocate mărunt şi se amestecă.
Se toarnă compoziţie în forme de brioşe, unse cu unt, se introduc în cuptor şi se coc 25-30 de minute la foc mediu.
Se lasă la răcit cinci minute, se scot din forme şi se servesc cu frişcă şi sos de ciocolată.